Prestatievermogen van vastgoed

Prestatievermogen van vastgoed

Het Bedrijfsruimte te huur te Tilburg technische prestatievermogen van een gebouw neemt in de kantoor huren eindhoven airport loop van de tijd af als gevolg van:
Interne invloeden:
gebruik en slijtage;
veroudering, gebreken en tekortkomingen.Externe invloeden:weer en wind;vandalisme.

Al dan niet bewuste beslissingen.

Dat een gebouw door deze invloeden ‘slijt’, ofwel dat de goedkoop kantoor huren Den Haag kwaliteit van de gebouwdien- sten in de loop der tijd zal teruglopen, zal duidelijk zijn.

Het prestatievermogen kan in de tijd:

meer dan lineair afnemen (progressief, lijn 1);

lineair afnemen (lijn 2);

minder dan lineair afnemen (degressief, lijn 3).

Figuur Verloop van het prestatievermogen van een gebouw na ingebruikname

t) is het kantoorpand huren Haarlem tijdstip van ingebruikname van het gebouw. Bij nieuwbouw is dit de oplevering van het gebouw. Na de ingebruikname zal het technische prestatievermogen afnemen. De snede op tijdstip t( geeft het prestatievermogen van het gebouw op dat moment weer. Op tijdstip t is het gebouw aan het eind van zijn technische levensduur gekomen.
Naarmate de tijd vordert zal – vanwege de externe en interne invloeden – de gebruiker van beheerdiensten zijn eisen bijstellen ten aanzien van het prestatievermogen van het gebouw. Gaat het de gebruiker van het vastgoed goed, dan zal deze ruimte wensen en/ of een betere kwaliteit van het vastgoed (meer prestatievermogen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *