Managementcyclus

Gerelateerde afbeeldingDe bijsturing moet aangepast worden aan de behoefte. De algemeen directeur zal een systeem hebben dat anders werkt dan dat van een hoofd van een afdeling. Ook de omvang van de organisatie of van een afdeling zal van invloed zijn. Centraal staat kantoor huren eindhoven de vraag naar de behoefte aan een controlesysteem. De informatie over de afwijkingen moet met de juiste snelheid verkregen worden. Administraties die goede informatie geven, maar te laat, hebben geen nut voor een goede bijsturing. Een handelsonderneming kan weinig doen met informatie over een verlies dat zes maanden geleden is opgetreden bij een transactie. De controlegegevens moeten objectief zijn en zo weinig mogelijk ruimte laten voor meerdere interpretaties. Het bijsturingssysteem moet flexibel zijn, dat wil zeggen indien kantoor huren den haag noodzakelijk aangepast kunnen worden. Het bijsturingsproces moet rendabel zijn, hetgeen wil zeggen dat de eraan verbonden kosten ‘terugverdiend’ moeten worden. Het bijsturingsproces moet eenvoudig en begrijpelijk zijn. Managers dienen geen specialisten te zijn. Ze moeten gebruik kunnen maken van een bondige en duidelijke rapportering. Het bijsturingsproces moet naast het registreren en lokaliseren van de afwijkingen, ook kunnen kantoor huren haarlem aangeven welke corrigerende en/ of aanvullende acties vereist zijn.

Managementcyclus en kerntaken
Voor het uitoefenen van alle taken van het management is communiceren vereist. Iedere manager zal in staat moeten zijn om aan anderen het waarom van zijn bedoelingen en
besluiten zodanig uit te leggen, dat ze deze begrijpen en uitvoeren. Teneinde dit in de praktijk waar te kunnen maken dienen managers inzicht te kantoor huren tilburg hebben in communicatie. In de toekomst zal het communiceren voor managers steeds belangrijker worden om hun functie te kunnen uitoefenen. De manager zal andere mensen willen en moeten begrijpen zoals hij zichzelf begrijpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *