Management volgens Mintzberg

Management volgens Mintzberg
Hebben we het kantoorruimte huren starter den haag over organisaties, dan denken we ook aan management, zo stelt Henry Mintzberg in zijn boek De bedrijfspand huren eindhoven wereld van onze organisaties (2004). Dit hoofdstuk is deels gebaseerd op het boek van Mintzberg. Als we managers vragen naar de aard van hun werk, dan is het meest waarschijnlijke antwoord dat ze plannen maken, organiseren, coördineren en besturen. Volgens Mintzberg moeten we echter niet verbaasd zijn wanneer er in de praktijk niet direct een verband tussen deze activiteiten te ontdekken valt.
In de meer dan twintig jaar dat deze auteur actief is in de bedrijfsruimte te huur Haarlem vastgoedwereld treft hij vaak ad hoc-situaties aan. Het lijkt alsof actuele thema’s – aeDex, duurzaam bouwen, legionellaproblematiek, brandveiligheid, enz. – de agenda van de managers bepalen, in plaats van een weloverwogen plan dat op basis van een interne en externe analyse tot

stand is gekomen, en zich richt op een door de goedkoop kantoor huren tilburg vastgoedorganisatie gedefinieerd doel. Dat betekent niet dat de hiervoor genoemde thema’s onbelangrijk zijn, zij het dan dat men wellicht te veel aandacht schenkt aan deze thema’s, terwijl ze in beperkte mate of in het geheel niet zijn afgestemd op de andere activiteiten van de vastgoedorganisatie. De eenmalige dan wel tijdelijke aandacht die de thema’s krijgen is vaak gelegen in een op dat moment levende maatschappelijke verontwaardiging die door actie wordt weggenomen, terwijl voornoemde thema’s voortdurend aandacht behoeven. Als de thema’s ook nog op een juiste wijze met andere bedrijfsprocessen worden afgestemd, wordt tevens dubbel werk voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *