Einde van de levensduur

Einde van de levensduur
De befrijfspand te huur in Eindhoven levensduur van vastgoed laat een grote spreiding zien. We moeten ons bezinnen op de exploitatiemogelijkheden. Moeten we de  bedrijfspand te huur Tilburg exploitatie stoppen en vastgoed afstoten of slopen? De exploitatie voortzetten door verbetering? Het vastgoed een andere bestemming geven en verbouwen?
Het einde van de levenscyclus gaat vaak gepaard met besluiteloosheid en verval van het vastgoed en zijn omgeving, in technische, functionele en sociale zin. Besluiteloosheid en het niet treffen van maatregelen blijken doorgaans het kantoorruimte te huur haarlem centrum slechtste alternatief. De factoren en actoren blijken elkaar te versterken in een vervalspiraal.
Besluiteloosheid heeft doorgaans te maken met een te hoge waardering van het vastgoed op de balans. Wanneer kan worden voorzien dat er een structurele derving is van verhuur- en verkoopopbrengsten, niet-renderende investeringen noodzakelijk zijn, extra beheerkosten moeten worden gemaakt en/of de economische levensduur wordt verkort, dan betekent dit dat de bedrijfseconomische waarde van het vastgoed lager zal zijn dan de waardering in de balans. De kunst is om direct het verlies te nemen door voorzieningen te treffen, dan wel het vastgoed af te boeken. De negatieve toekomstige gebeurtenissen worden vertaald naar het heden. Hierdoor ontstaan er tijdig mogelijkheden om de problematiek te lijf te gaan.
Een voorbeeld:
Een verhuurder heeft structurele leegstand in woningen vanwege een ongunstige prijs-kwaliteitverhouding in een ruime markt. De mogelijke oplossingen zijn:
– kwaliteit verhogen: € 25.000 p/w
– knelpunten weghalen/huurverlaging: € 10.000 + € 23.000
– verkoop: € 90.000 p/w kk.
De woningen staan in de boeken voor € 125.000 en er is geen voorziening getroffen voor de leegstand. De directeur stelt dat de oplossingen een verlies veroorzaken van resp. € 25.000, € 33.000 en € 35.000per woning.
Deze opmerking is niet correct, omdat de woningen weliswaar voor € 125.000 te boek staan, maar niet die waarde hebben. De niet-correcte waardebepaling frustreert daardoor de keuze voor een positieve oplossing. Bovendien is men te laat met de maatregelen, omdat men enkele jaren geleden heeft verzuimd de impact van de leegstand in zijn volle omvang bedrijfseconomisch te vertalen. Men heeft slechts het verlies van de jaarlijkse exploitatie genomen, maar verzuimd de jaarlijkse verliezen over de levensduur contant te maken. kantoorruimte huren den haag prijs

66 thoughts on “Einde van de levensduur

  1. 787713 945524But wanna admit that this really is really helpful , Thanks for taking your time to write this. 85932

  2. Hi, Neat post. There is a problem with your web site in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a good portion of people will miss your fantastic writing because of this problem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.