Effecten van nationale cultuur op organisaties

Gerelateerde afbeelding

Effecten van nationale cultuur op organisaties
Uit onderzoek (van Hofstede, Trompenaars e.a.) blijkt dat er een relatie bestaat tussen de cultuur van een land en het relatief vaak voorkomen van bepaalde organisatiemodellen.
Organisaties in Nederland, Scandinavische en Anglo-Amerikaanse landen (kleine machtsafstand en lage mate van onzekerheidsvermijding) zijn over kantoorruimte huren eindhoven het algemeen vrij informeel en de mate van arbeidsverdeling en formalisatie is er relatief laag. Er is sprake van relatief weinig hiërarchie, wat ook weerspiegeld wordt in het beperkte aantal niveaus. De typolodorpsmarkt gie van de organisatie die daar het beste bij past is de zogeheten ‘dorpsmarkt’ (‘implicitly implicitly structured structured’).
Aan het andere culturele uiterste kantoorruimte huren den haag vinden we Japan en Latijns-Amerikaanse, Islamitische en sommige Aziatische landen. Organisaties in deze landen worden vaak gekenmerkt door de piramide ‘piramide’ (‘full bureaucracy’). De relaties rond mensen en tussen mensen aan de ene kant full bureaucracy en het werkproces aan de andere kant kantoorruimte huren haarlem zijn strikt voorgeschreven in formele regels en wetten of in tradities. Er is tevens een grote nadruk op hiërarchie in de organisatie, Zie figuur 3.7.
In landen in Zuidoost-Azië (lage mate van onzekerheidsvermijdend gedrag en relatief grote machtsafstanden) worden de relaties tussen mensen wel sterk kantoorruimte huren tilburg bepaald door regels, hiërarchie en traditie, maar wordt het werkproces niet strikt gestructureerd. De organisatievorm die daar relatief vaak voorkomt, is te vergelijken met een ‘familie’ (‘personal bureaucracy’).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *