Economische waarde

Het Linda- en het serviezenvraagstuk hebben exact dezelfde opzet. Kans is, net als economische waarde, een somachtige variabele. Dat is te zien aan de volgende vergelijking:
Dit is ook de reden dat enkele evaluaties van het Linda-vraagstuk een minder-is-méér-patroon opleveren, net als in Hsee’s serviezenvraagstuk. Systeem r middelt flexplek huren eindhoven in plaats van dat het optelt en als de niet-feministische bankbedienden uit de verzameling worden verwijderd, wordt de subjectieve kans dus groter. Dat de variabele somachtig is, is echter veel minder duidelijk bij waarschijnlijkheden dan bij geldbedragen, daardoor haalt de vergelijkingsevaluatie de fout alleen uit Hsee’s experiment, niet uit het Linda-verhaal. Linda was niet het enige experiment waarin deze flexplek huren den haag conjunctiefout bleef bestaan. Maandenlang ontwierpen we experimenten en telkens ontdekten we vergelijkbare logische fouten. De deelnemers aan een van deze experimenten moesten vier mogelijke uitkomsten van het eerstvolgende Wimbledon-tennistoernooi rangschikken van meest tot minst waarschijnlijk. Björn Borg was flexplek huren haarlem destijds de beste tennisspeler ter wereld, en dit waren de uitkomsten:
A. Borg wint de wedstrijd. B. Borg verliest de eerste set. C. Borg verliest de eerste set, maar wint de wedstrijd. D. Borg wint de eerste set, maar verliest de wedstrijd.
De kritieke opties zijn B en C. Optie B is de meer omvattende uitkomst en de kans op B moet wel groter zijn dan elke uitkomst die eronder valt. In weerwil van de logica, maar niet van representativiteit of de geloofwaardigheid, wees 72 procent optie B een lagere kans flexplek huren tilburg toe dan optie C een ander voorbeeld van minder is méér in een directe vergelijking. Wederom kwam het scenario dat kansrijker werd geacht aannemelijker over, wat coherenter aansloot bij datgene wat men over de beste tennisspeler ter wereld wist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *